Novice

Ali Martin Čater trenira v grdem vremenu?

Dobra stran športa0 min
Nemogoče, senzacionalno, fascinantno, noro. Takšne misli so prevevale smučarski svet na smukaški tekmi pred enim letom v Val d’Iseru, ko se je v cilj pripeljal Martin Čater.

S štartno številko 41 je osvojil prvo mesto. To je bila izjemno elegantna vožnja, kjer je Martin Čater na zahtevni progi pokazal pravo mero smukaškega ravnovesja med agresivnostjo in mehkobo.

Z zmagami pridejo novi izzivi in nove bitke

Sreča, ponos in zadovoljstvo so bile prve besede Martina Čatra po razburljivi zmagi. In to zmago bo potrebno obrniti sebi v prid, je v tistih dneh zelo realno in pametno razmišljal. »Po zmagi bo vame uprtih več oči, verjetno se bom soočal z dodatnimi pritiski. Vse to bom poskušal usmeriti v smučanje. Ne bom dovolil, da mi obstranske stvari načenjajo energijo.«

Vsi se borimo za isti cilj – biti številka 1

Zmaga Martinu Čatru pomeni nagrada za dobro opravljeno delo. Toda takšne zmage, kot je bila ta v Val d’Iseru, ne pridejo čez noč. Veliko ljudi je garalo za to zmago. Od staršev v otroštvu do vseh tistih, ki so še danes ob Martinu Čatru in ga motivirajo, spodbujajo, učijo in trenirajo. V alpskem smučanju ni nič samoumevno, saj je za to, da se v cilju na semaforju pokaže številka 1, potrebno ogromno truda, garanja, vztrajanja in pravih odločitev. In to je prepoznala Argeta, ki že vrsto let ponosno podpira vrhunske slovenske smučarje. Junake belih strmin, ki hočejo čim večkrat videti in osvojiti številko 1. Tako kot sta Argetina mesna in ribja pašteta številki 1 v Evropi.

Tudi drugi trenirajo v grdem vremenu

Martin Čater je začel smučati pri 6 letih, ko ga je za smučanje navdušil oče. Takoj je začutil, da je to šport zanj, saj ga je naprej gnalo veselje do tekmovanja in veliko zadovoljstvo po dobrih tekmah. »Za stvari, ki me zanimajo, mi motivacije nikoli ne zmanjka. Takrat se vedno borim do konca,« nam je povedal Martin Čater. »Treba se je potruditi po svojih najboljših močeh. Potrebno je napredovati in biti boljši. In še boljši.« Zato se Martin Čater nikoli ne pritožuje, ko so treningi v grdih dneh in v težkih vremenskih razmerah. Takrat si Martin Čater za motivacijo reče: »Čuj, vreme me ne moti, saj tudi drugi trenirajo v takem.«

Martina Čatra glasba sprosti

Glasba Martina Čatra zelo sprosti, saj jo zelo rad posluša, nima pa neke posebne pesmi, na katero bi prisegal, ki bi ga še dodatno dvignila in motivirala.

Argeta je ponosni zlati sponzor slovenskih alpskih smučarskih reprezentanc.

Obogati svoj
e-nabiralnik z našim novičnikom!

Obljubimo, da bomo pošiljali le najokusnejša sporočila! #SpreadGood

Katere novice želiš prejemati?