Novice

Ali biatlonka Lena Repinc rajši posluša rock ali pop glasbo?

Dobra stran športa0 min
Zima, peklenski mraz. V gozdu se nekaj premakne. S puško na rami teče med zasneženimi smrekami. Nato se zadihana ustavi, popolnoma umiri in strelja v tarčo. In ko tarče padajo ena za drugo, je najbolj zadovoljna.

Tako trenira mlada slovenska biatlonka Lena Repinc, ki je z zlatimi medaljami v mladinskih kategorijah že večkrat opozorila na svoj izjemen talent. Lena Repinc je dvakratna mladinska svetovna prvakinja in prejemnica prestižne nagrade Piotra Nurowskega za najboljšo mlado športnico v letu 2021.

»Včasih imam preveč motivacije«

»Pravzaprav mi motivacije nikoli ne zmanjka, saj komaj čakam, da grem lahko na trening. Pri meni je problem to, da imam preveč motivacije,« nam je povedala nasmejana Lena Repinc. Kaj pa treningi v slabem vremenu? »Ja, včasih mi volje za trening primanjkuje le ob slabem vremenu.« Toda takrat se Lena Repinc motivira tako, da se spomni, kaj vse bi rada dosegla in zato ji je popolnoma jasno, da je potrebno trenirati prav v vsakem vremenu.

Biti vedno boljši, biti na prvem mestu

In kaj žene Leno Repinc naprej? »Najbolj me motivirajo dobri rezultati. Tako kot v športu tudi v šoli rada dosegam uspehe. To me najbolj motivira. Prvo mesto. Ko te vsi gledajo v hrbet. To zares šteje!« Tako kot je prvo mesto pomembno za Argeto, saj so tako mesne kot tudi ribje pašteta številka 1 v Evropi. Lena ima zelo rada zelenjavne namaze, njen najljubši je Humus natur, ki ga za zajtrk najrajši poje na debelo namazanega na svežem kruhu.

Kaj navdihuje Leno Repinc?

»Glasba mi predstavlja dodatno motivacijo, saj so treningi vedno bolj zabavni, če zraven lahko poslušam glasbo.« In katera glasbena zvrst najbolj motivira Leno Repinc? To je rock, še posebej, ko ga žgejo Kings of Leon, Pink Floyd, Pearl Jam, Mumford and Sons in GVF. Glasna rock glasba in streljanje … kako pa gre to skupaj, smo vprašali Leno Repinc. »Glasbo poslušam predvsem na treningih moči, pred tekmami pa se lažje osredotočim in skoncentriram brez glasbe,« nam je še zaupala Lena Repinc.

Argeta je ponosni sponzor slovenskih biatlonskih reprezentanc.

Obogati svoj
e-nabiralnik z našim novičnikom!

Obljubimo, da bomo pošiljali le najokusnejša sporočila! #SpreadGood

Katere novice želiš prejemati?