Zašto je aluminij dobar izbor ambalaže?

Održivost0 min
Mi u Argeti svoju predanost održivosti poštujemo i korištenjem ambalaže, jer za to koristimo isključivo aluminij. A zašto je to dobar izbor?

Aluminij je jedan od rijetkih materijala koji se može beskonačno reciklirati, što znači da se ne gubi prilikom recikliranja, nego se sva ulazna sirovina vraća u obliku novog, recikliranog aluminija.

Međutim, to nije jedina prednost, jer aluminij i odlično štiti sadržaj od svjetlosti i drugih vanjskih uticaja. Paštete na taj način ostaju ukusne i kvalitetne, a zahvaljujući alimunijskoj ambalaži, osigurava se prije svega dug tok trajanja. To postižemo i našim posebnim visokotehnološkim postupkom termičke obrade, koji zamjenjuje upotrebu konzervanasa. Aluminij je i lakši od željeza ili stakla, što prilikom transporta znači manje opterećenje životne sredine. Na taj način, važnim koracima stvaramo najbolje male obroke koji su i ekološki prihvatljivi.

Nama je izuzetno važno da možemo ponuditi samo visokokvalitetne i beskompromisno sigurne proizvode, zato unutrašnja strana naše cjelokupne ambalaže od aluminija sadrži zaštitni sloj od premaza BPA-NI (Not Intent) koji ne sadrži bisfenol A. To efikasno sprečava prenos tragova aluminija u proizvod, odakle bismo ga mogli unositi, što je i dodatna garancija za siguran i kvalitetan obrok.

Naglasak na kvalitetu u svim oblastima i odgovorno upravljanje resursima za ambalažu naših dozica jeste naša nit vodilja. Zato čvrsto vjerujemo u te vrijednosti, koje su ključ do uspjeha mesnih i ribljih pašteta broj 1 u Evropi.

Obogati svoj e-pretinac našim biltenom!

Obećavamo da ćemo slati samo najukusnije poruke! #SpreadGood

Koje novosti želiš primati?