Argetina ambalaža je BPA-NI

Održivost0 min
Da li ste znali da većina ambalaže sa kojom se susrećemo u svakodnevnom životu sadrži bisfenol A?

Bisfenol A (BPA) jeste industrijska hemikalija koja je u uobičajenoj upotrebi od 60-ih godina prošlog veka i uglavnom se koristi u kombinaciji sa drugim hemikalijama za proizvodnju plastike i smola. BPA se široko koristi u polikarbonatnoj i krutoj plastici; od bisfenola A napravljene su plastične boce za višekratnu upotrebu, pribor za jelo kao što su plastični tanjiri i šolje, i razni plastični kontejneri za skladištenje.

Argetina ambalaža je BPA-NI

Zašto je bisfenol A štetan?

Najveći problem sa bisfenolom A je to što se iz pakovanja u malim količinama može preneti u hranu i piće koji se u njemu čuvaju. Pri tome ga potrošač konzumira i unosi u svoj organizam, gde može da poremeti funkcionisanje našeg endokrinog sistema i naškodi našem zdravlju. Pošto je, pored kvalitetnih sastojaka, bezbednost proizvoda naš glavni prioritet, koristimo BPA-NI (Not Intent) premaz u svim pakovanjima, koji ne sadrži bisfenol A i stoga ne narušava naše zdravlje.

Ambalažom vodimo računa o kvalitetu naših proizvoda

Vodeći računa o bezbednosti zdravlja ljudi i životne sredine, sprovodimo našu posvećenost održivosti korisnicima, što je deo naše strategije održivosti. I drago nam je da i vi prepoznajete ova naša načela i verujete nam.

Obogati prijemno sanduče našim biltenom!

Obećavamo da ćemo slati samo najukusnije poruke! #SpreadGood

Kakve novosti želiš da primaš?