Zašto je aluminijum dobar izbor za ambalažu?

Održivost0 min
U Argeti svoju posvećenost održivosti pokazujemo i našim pakovanjem, jer za to koristimo samo aluminijum. A zašto je to dobar izbor?

Aluminijum je jedan od retkih materijala koji se može beskonačno reciklirati, što znači da se recikliranjem ništa ne gubi, već se sva ulazna sirovina vraća u obliku novog, recikliranog aluminijuma.

Međutim, ovo nije jedina prednost, budući da aluminijum takođe savršeno štiti sadržaj od svetlosti i drugih spoljašnjih uticaja. Na ovaj način paštete ostaju ukusne i kvalitetne, a iznad svega, aluminijumskom ambalažom obezbeđujemo dug rok trajanja. To postižemo i našim specijalnim visokotehnološkim procesom toplotne obrade, koji zamenjuje upotrebu konzervansa. Aluminijum je takođe lakši od gvožđa ili stakla, što znači manje opterećenje životne sredine tokom transporta. Stoga, uz važne korake, stvaramo najbolje male obroke koji su takođe prijatni po našu životnu sredinu.

Veoma nam je važno da možemo da ponudimo samo visokokvalitetne i beskompromisno bezbedne proizvode, zbog čega sva naša aluminijumska ambalaža sa unutrašnje strane ima zaštitni sloj od BPA-NI (Not Intent) premaza koji ne sadrži bisfenol A. BPA-NI (Not Intent) premaz efikasno sprečava da se tragovi aluminijuma prenesu na proizvod i tako unesu u organizam, što je dodatna garancija za bezbedan i kvalitetan obrok.

Naglasak na kvalitetu u svim oblastima i odgovorno upravljanje resursima za pakovanje naših porcija je naš vodeći princip. Zato čvrsto verujemo u ove vrednosti, koje su ključ uspeha mesne i riblje paštete broj 1 u Evropi.

Obogati prijemno sanduče našim biltenom!

Obećavamo da ćemo slati samo najukusnije poruke! #SpreadGood

Kakve novosti želiš da primaš?