Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Katera dva predmeta bo v šoli poučevala Ana Bucik?

Deli vsebino

Ali v Novi Gorici kdaj zapade sneg? Seveda, toda manjkrat kot v Kranjski Gori, kar pa ne pomeni, da v Novi Gorici ni vrhunskih smučarjev. Po nepozabnem veleslalomistu Juretu Franku iz kraja na stičišču morja in gora prihaja neustrašna, vztrajna in vedno dobre volje Ana Bucik. Ana nam je na preprosto vprašanje, zakaj smuča, iskrivo odgovorila: »Ker v smučanju zares uživam!«

Od manjših ciljev do velikega zmagoslavja

Ana Bucik smuča s srcem, toda kot profesionalni smučarki so ji pomembni najboljši rezultati in zato je vedno v lovu za nenehnim napredkom. Biti vedno boljši za Ano Bucik pomeni, da si zmožen pokazati sebe v najboljši luči točno takrat, ko je to najbolj pomembno. »V življenju si postavljam manjše cilje, saj je zame že vsak dosežen cilj mala zmaga,« so besede Ane Bucik, ki se dobro zaveda, da je vsako veliko zmagoslavje vedno sestavljeno iz drobnih zmag. »Vsak dan se želim izboljšati in se naučiti kaj novega.« Ana Bucik ve, da le tako lahko prideš na najvišjo stopničko, na številko 1. Zato Argeta ponosno podpira vrhunske slovenske smučarje, ki hočejo biti na prvem mestu, saj sta tako mesna kot tudi ribja pašteta številki 1 v Evropi. Najljubša mesna Argeta je za Ano Bucik Junior Original, zelenjavni namaz, ki si ga najrajši na debelo namaže na kruh, pa so črne olive.

Najljubša šolska predmeta Ane Bucik

Novogoričanka proste trenutke rada preživlja aktivno, najraje v družbi najdražjih, veliko časa pa ji vzame tudi dvopredmetni študij na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani. In s katerima dvema predmetoma bo Ana Bucik nekoč v šoli navduševala mlade generacije? Z matematiko in fiziko. To sta njena najljubša predmeta, zato se v redkih prostih dneh z veseljem poglablja v njune zakonitosti. Ana Bucik je prepričana, da bo kot učiteljica zelo uživala in naredila veliko dobrega. Izobraževanje otrok se zdi Ani Bucik svojevrsten izziv, ki jo bo po končani smučarski karieri zagotovo dodobra izpopolnjeval.

Kaj bi človeštvo brez fizike?

In kateri izum je v zgodovini človeštva najpomembnejši za Ano Bucik? Žičnica, tv daljinec, šilček, internet, mogoče čokolada? Kaj bi človeštvo brez elektrike? Nič od tega! Za Ano Bucik je najpomembnejši izum človeštva ogenj. Seveda, fizika. »Sem tip človeka, ki dojema naravo skozi fiziko,« nam je zaupala Ana Bucik.

Kaj navdihuje Ano?

»Pred tekmo rada poslušam italijansko glasbo ali pa kakšne udarne Queene,« nam je povedala Ana Bucik. »Takšna glasba me sprošča, motivira in da dodatno energijo, da sem potem čim hitrejša na progi.«

Argeta je ponosni zlati sponzor slovenskih alpskih smučarskih reprezentanc.

Več