Ne përdorim kukit (kukit e detyrueshme, analitike dhe të marketingut) për t’u siguruar për funksionimin e duhur të uebsajtit tonë dhe për të përmirësuar përvojën tuaj si përdorues. Klikoni te “personalizo cilësimet ” për të menaxhuar preferencat tuaja. Për më shumë informacione të detajuara, ju lutemi shikoni politikën tonë të kukive.

Si ta mbyllësh verën me një aventurë familjare

Koha e leximit 1 min Ndani

Mërzitja mund të jetë një arsyetim për të dal në shoping, për të luajtur lojëra kompjuterike ose thjesht për të shikuar telefonin të mençur, por në vend se të mendon për lojëra dhe teknologji, përpiqu të mendon se çfarë përfaqëson teknologjia e cila po e grumbullon pluhurin. A dëshiron t’u tregon fëmijëve tuaj diçka me vlerë reale? Këtë vit mund t'i mbyllësh pushimet e verës në një mënyrë që nuk do ta harrosh lehtë; ja disa sugjerime.

Udhëtimi në rrugë të trashëgimisë

Harroji ato albumet me pluhur bardh e zi të njerëzve që nuk do t’ njohin — tregoju fëmijëve tuaj nga vjen familja e jote! Gjithmonë ka vende nga historia e familjes tënde të cilat ti dhe fëmijët tuaj akoma nuk i keni parë — vizito disa nga ato duke u nisur në një udhëtim me veturë: merre telefonin, thirre atë të afërm që nuk e ke parë vite të tëra, përgatite sandviç me pashteta Argeta të pulës për një shujtë të shpejtë nostalgjike gjatë rrugës dhe je gati për t’u nisur!

Ashtu siç je rritur ti

Mos i lejo fëmijët ta kalojnë çdo moment me sytë para ekranit të kompjuterit – tregoju se sa të bukura dhe argëtuese mund të jenë ditët edhe pa një pajisje dixhitale. Nxjerri nga podrumi ytë lojërat tuaja të femërisë, letrat e lojës, shahun, mos u hidhëro njeri, jepu letër dhe lapsa dhe tregoju fëmijëve tuaj “mënyrën e vjetër” për t’u argëtuar. Luaj lojërat që i ke luajtur me miqtë tuaj. Pse jo edhe kërcimin me litar ose ndërtimin e shtëpisë së drurit nga copa druri — provo, edhe gjërat e ngjashme mund të jenë argëtuese!

Shih një anë tjetër

Vizitoje parkun e arinjve në Prishtinë dhe shih sa ndryshojnë këto kafshë nga ato se si i imagjinojmë ne. Nëse nuk të pëlqen t’i vizitoni këto kafshë të mrekullueshme, mund të viziton Shpellën e Gadimës dhe të shef një anë të fshehur të natyrës.

Cilindo opsion që zgjidh, do të argëtohesh shumë. Kurrë nuk është e tepërt koha cilësorë që e kalon me fëmijët tuaj dhe kurrë nuk do ta tepron me përvoja të paharrueshme nga të cilat ata do të krijojnë një të ardhme ndryshe.

Më shumë