Посветени сме да го намалиме влијанието на Argeta врз животната средина за 20 %.
Посветеност кон животната средина

Посветени сме да го намалиме влијанието на Argeta врз животната средина за 20 %.

Убедени сме дека не е доволно производот да биде само квалитетен и вкусен, туку дека мора да ја исполни и својата цел во другите области. Сакаме да создадеме производи што не ја загадуваат животната средина, па, затоа, посебен акцент ставаме врз усогласеноста на производството, циркуларната економија и економичното управување со ресурсите.

Одржлива и рециклирачка амбалажа
Прва заложба кон животната средина

Одржлива и рециклирачка амбалажа

Намалување на количеството отпад од храна
Втора заложба кон животната средина

Намалување на количеството отпад од храна

Ги поттикнуваме потрошувачите да го намалат отпадот од храна

Сакаме да го зголемиме бројот на пакувања, кои овозможуваат оптимална употреба на производот, и со подигање на свеста кај потрошувачите да ја исполниме визијата за нула отпад од храна.

Посветеност и цели до 2030 година:

 • Ќе едуцираме за важноста од намалување на отпадот од храна.

 • Ќе им овозможиме на потрошувачите решенија за намалување на количината на отпад од храна.

Одржлива потрошувачка на енергија и вода и управување со отпад
Трета заложба кон животната средина

Одржлива потрошувачка на енергија и вода и управување со отпад

Повеќе за нашите заложби
 • Посветеност кон потрошувачите

  Посветеност кон потрошувачите

  Сакаме да ги понудиме најдобрите можни производи со висококвалитетни состојки, без адитиви, во безбедно пакување и за сите вкусови.
 • Посветеност кон општеството

  Посветеност кон општеството

  Ние обрнуваме внимание на оние на кои тоа навистина им е потребно, со вклучување локални претприемачи, талентирани спортски надежи и други добротворни иницијативи, а во долгорочни проекти нудиме повеќе од само еднократна помош.
Збогатете ја својата
е-пошта со нашиот билтен!

Ветуваме дека ќе ви испраќаме само највкусни пораки! #SpreadGood

Какви вести сакате да добивате?