Nova ljubljenka gurmanskih sladokuscev, Argeta Exclusive à la chef Luka Košir, je poiskala navdih v naravi in preseneča s harmonijo okusov na videz nepričakovanega. Črna posodica tokrat v inovativnem slogu chefa Luke Koširja prinaša račjo specialiteto, ki z razkošno vanilijo in praženimi lešniki preseneti z novo dimenzijo okusa, spretno zaokroženo s kardamomom, cimetom, klinčki in pimentom. Novo Argeta Exclusive à la chef Luka Košir že lahko preizkusite tudi sami, saj je za omejen čas že na voljo v bolje založenih trgovinah.

Edinstvena rač​ja specialiteta

Luka Košir je svojo kulinarično pot pričel v restavraciji JB pod mentorstvom chefa Janeza Bratovža. Kmalu za tem se je odločil slediti svojim sanjam in se je podal na samostojno pot kot vodja svoje družinske restavracije Grič, kjer se lepote naravne divjine spreminjajo v kulinarične umetnine. Njegova želja je bila ustvarjati po svoji filozofiji in identiteti, ki je osnovana na uporabi lokalnih sestavin ter samooskrbe z živili, kar zajema različno paleto dejavnosti, kot so vrtnarstvo, nabiralništvo in lov. Luka Košir je znan predvsem po svoji inovativni uporabi sezonskih sestavin in tesni povezanosti z naravo, ki mu omogoča, da ponudi gostom hrano »direktno iz njive na krožnik«, kot pravi sam. Ena bolj presenetljivih jedi v njegovi ponudbi so mravlje, ki jih nabira sam v bližnjem gozdu, njegova hišna specialiteta pa je raca, ki jih Luka vzreja na lastni ekološki kmetiji. Račje meso je kot njegova posebnost zato osnovna sestavina nove Argete Exclusive, ki je narejena iz pravega, prvovrstnega mesa. Z dodatkom vanilije in praženega lešnika nova Argeta Exclusive à la chef Luka Košir preseneti z novo dimenzijo okusa, spretno zaokroženo s kardamomom, cimetom, klinčki in pimentom. Argeta je znova dokazala, kako se lahko z izkušeno ekipo, ki verjame v svoje ideje, ustvarjajo izjemni izdelki in kljub izzivom, ki jih postavlja široka proizvodnja, uresničuje gurmanska pravljica.

Kot je dejal Enzo Smrekar, glavni direktor SPP delikatesni namazi in idejni oče že devete Argete Exclusive, želi »Argeta vedno ponuditi le najboljše, z ekskluzivnim okusom pa ponudi še nekaj prav posebnega. Zahvala gre vsem kuharskih mojstrom, saj omenjenih ekskluzivnih doživetij brez njihovega truda ne bi bilo, ter seveda izkušeni ekipi Argetinih strokovnjakov, ki je tudi tokrat izjemno dobro sodelovala s chefom Luko Koširjem. S ponosom lahko rečem, da Argeta Exclusive à la chef Luka Košir odraža prav vse nianse vrhunskeg​​​​a in inovativnega recepta mladega virtoza, chefa Luke Koširja.«

nova Argeta Exclusive à la chef Luka Košir