Kako bismo obezbedili pravilan rad veb-sajta i poboljšali vaše iskustvo, koristimo sledeće kolačiće: neophodne, analitičke i marketinške. Klikom na “prilagođavanje postavki” možete da upravljate njima. Molimo Vas da posetite Politiku kolačića, za više informacija o tome kako i zašto se koriste kolačići na ovom sajtu.

08.09.2022

Argetina ambalaža je BPA-NI

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Da li ste znali da većina ambalaže sa kojom se susrećemo u svakodnevnom životu sadrži bisfenol A? Bisfenol A (BPA) jeste industrijska hemikalija koja je u uobičajenoj upotrebi od 60-ih godina prošlog veka i uglavnom se koristi u kombinaciji sa drugim hemikalijama za proizvodnju plastike i smola. BPA se široko koristi u polikarbonatnoj i krutoj plastici; od bisfenola A napravljene su plastične boce za višekratnu upotrebu, pribor za jelo kao što su plastični tanjiri i šolje, i razni plastični kontejneri za skladištenje.

Argetina ambalaža je BPA-NI

Zašto je bisfenol A štetan?

 

Najveći problem sa bisfenolom A je to što se iz pakovanja u malim količinama može preneti u hranu i piće koji se u njemu čuvaju. Pri tome ga potrošač konzumira i unosi u svoj organizam, gde može da poremeti funkcionisanje našeg endokrinog sistema i naškodi našem zdravlju. Pošto je, pored kvalitetnih sastojaka, bezbednost proizvoda naš glavni prioritet, koristimo BPA-NI (Not Intent) premaz u svim pakovanjima, koji ne sadrži bisfenol A i stoga ne narušava naše zdravlje.

Ambalažom vodimo računa o kvalitetu naših proizvoda

Vodeći računa o bezbednosti zdravlja ljudi i životne sredine, sprovodimo našu posvećenost održivosti korisnicima, što je deo naše strategije održivosti. I drago nam je da i vi prepoznajete ova naša načela i verujete nam. 

Sa reči na dela

Kažu da su obećanja samo obećanja dok ih ne ispunite i u potpunosti se slažemo sa tim. Ispunjavamo neka naša obećanja na projektima koje predstavljamo u nastavku.

Sa reči na dela

Kažu da su obećanja samo obećanja dok ih ne ispunite i u potpunosti se slažemo sa tim. Ispunjavamo neka naša obećanja na projektima koje predstavljamo u nastavku.