Kako končati poletje z družinsko dogodivščino - Argeta Slovenia

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Kako končati poletje z družinsko dogodivščino

čas branja 1 min Deli vsebino

Dolgčas je lahko hitro izgovor za nakupovanje, igranje računalniških iger ali strmenje v zaslon pametnega telefona, toda namesto igrač in tehnologije raje pomisli na tisto, kar predstavlja tehnologija, na kateri se sčasoma nabere prah. Si ne želiš otrokom pokazati nečesa, kar ima pravo vrednost? Letos lahko poletne počitnice zaključiš na način, ki ga tvoja družina ne bo zlahka pozabila; tu je nekaj predlogov.

Po sledeh družinskega drevesa

Pozabi na zaprašene črno-bele albume ljudi, ki jih ne prepoznajo – svojim otrokom raje pokaži, od kod izvira tvoja družina! Vedno obstajajo kraji iz družinske zgodovine, ki jih ti in tvoji otroci še niste obiskali – odpravite se na pot in si oglejte katerega izmed njih: dvignite telefon, pokličite daljnega sorodnika, ki ga niste videli že leta, pripravite sendviče s kokošjo pašteto Argeta za hiter, nostalgičen prigrizek, ki si ga lahko privoščite med potjo, in pripravljeni ste na odhod!

Odraščanje kot v vaših časih

Ne dovoli svojim otrokom, da preživijo vsak trenutek pred računalniškim zaslonom — pokaži jim, kako lahkotni in zabavni so lahko dnevi tudi brez digitalnih naprav. Otresi prah s svojih kart iz otroštva, starih družabnih iger, vzemi svinčnike in papir ter otrokom pokaži, kako se zabava »na star način«. Igrajte igre, ki si jih igral/-a s svojimi prijatelji. Zakaj ne bi preskakovali kolebnice ali iz odpadnega lesa zgradili hišice na drevesu – poskusite, tudi analogno je lahko zabavno!

Privoščite si dogodivščino

Poveži se s svojo družino in poskusi z adrenalinsko zabavo! Obiščite katerega izmed mnogih slovenskih adrenalinskih parkov, na primer tistega v Bohinju, ali se za en dan prelevite v družino jamskih raziskovalcev, obiščite Križno jamo in raziskujte podzemlje.

Ne glede na to, za katero možnost se odločiš, zabave gotovo ne bo manjkalo. Kakovostnega časa z otroki ni nikoli dovolj in tudi ne nepozabnih doživetij, zaradi katerih bodo lahko uzrli in ustvarjali drugačno prihodnost.

Več