Juniorove avanture su serija koju čine tri knjige namijenjene djeci za tri različita uzrasta od 4 do 9 godina. Sadržaj knjiga prilagođen je razvojnom stepenu djece kojima su namijenjene.

Djeca kroz priče rješavaju različite problemske zadatke koji podstiču razvoj kognitivnih sposobnosti, percepcije, pamćenja, kritičkog razmišljanja, kreativnosti i motoričkih vještina važnih za pripremu za školu i rješavanje školskih zadataka. Također su vrlo prikladne za razvoj dječje pažnje i sposobnosti koncentracije na različite vrste verbalnih i vizualnih sadržaja. Za mlađu djecu koja još ne čitaju sama, dostupni su i zvučni zapisi Juniorovih avantura.

Svrha projekta, koji je nastao u saradnji Argete Junior s poznatim razvojnim psihologom, dr. Matijom Svetinom, je ponuditi djeci kvalitetne obrazovne sadržaje na zabavan i interaktivan način i podstaknuti roditelje na kvalitetno provođenje slobodnog vremena s djecom.

E-knjige možete besplatno preuzeti s veb-stranice EKNJIGE-JUNIOR i otkriti zabavne priče i interaktivne zadatke kojima možete pristupiti putem računara, tableta ili pametnog telefona. Uživajte u zabavnim doživljajima s patkom Juniorom!