Argeti Nielsenov sertifikat

Istraživačka agencija Nielsen je podacima potvrdila da je Argeta postala »pašteta broj jedan u Evropi«, . Nielsenovi sertifikati smatraju se jednim od najvrednijih sertifikata s obzirom na to da kompanija sprovodi svoja istraživanja direktno sa trgovcima, da posluje u više od 100 zemalja i da je njenim istraživanjima obuhvaćeno 90% svetske populacije.

Od kocke za supu do prve paštete i dalje

Ideja za paštetu je nastala već 1963. godine. Te godine je Argeta, koja tada još nije nosila taj naziv, nastala kao nusproizvod u postupku kuvanja kokošje supe od koje su pripremale kocke za supu. Kasnije se u rukovodstvu pojavila ideja o korišćenju komada izabranog kokošjeg mesa u kombinaciji sa prirodnim začinima i biljnim uljima, pa je tako nastala kokošja pašteta koja je danas poznata pod nazivom Argeta. Argeta je posle toga proširila raspon ukusa koji danas obuhvata kako mesne tako i riblje ukuse, a Argeta pod svojom robnom markom nudi i namaze od povrća.

Temelji uspega Argete

Prema rečima Enza Smrekara, generalnog direktora SPP Delikatesni namazi  »Argeta gradi svoje uspehe stvaranjem poverenja u svoje glavne proizvode i personifikacijom poruke koju kao robna marka širi među potrošačima. U današnje doba, kada preovlađuje poplava supstituta i različitih novostvorenih robnih marki, moraš kao tržišni lider da ostaneš istrajan, hrabar i pun razumevanja. To znači da moraš neprestano da pratiš trendove i vodiš računa o njima, da biraš dobre, pouzdane poslovne partnere i savetodavce, a pre svega da ostaneš usredsređen i usmeravaš robnu marku na njenom putu ka postavljenim ciljevima. I još dalje.«

Argeta je pašteta broj jedan u Evropi

Argeta je na domaćem i mnogim stranim tržištima sve poznatiji i sve omiljeniji obrok. Sa svojim proizvodima je prisutna već u 28 zemalja, između ostalog i u Australiji, Kanadi, SAD i Emiratima. Do pomenutog presudnog uspeha bila je broj jedan u Sloveniji, Austriji, Švajcarskoj, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, na Kosovu i u Hrvatskoj, a velik tržišni udeo i prepoznatljivost ima i u Nemačkoj, Srbiji i Švedskoj.