Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

09.08.2022

Zakaj uporabljamo kartonsko embalažo s FSC certifikatom?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

V svetu vedno bolj raste zavedanje, da je narava ena sama in da moramo zanjo skrbeti ter jo ohranjeno pustiti zanamcem. Slovenija je dežela gozdov, saj več kot 56 odstotkov površine Slovenije pokriva gozd, kar nas uvršča na tretje mesto v Evropi, zato je pomembno gospodarno upravljanje in varovanje gozdov. Tej vrednoti smo trdno predani tudi pri Argeti, saj želimo s svojimi izdelki kar najmanj obremenjevati okolje. To dosegamo z uporabo FSC embalaže.

Kaj je FSC?

FSC je kratica za organizacijo Forest Stewardship Council, ki vzpodbuja in certificira odgovorno upravljanje svetovnih gozdov. Vsa embalaža, ki nosi to oznako, je pridobljena iz lesa (lesnih in papirnih izdelkov) iz gozda, ki je odgovorno upravljan. FSC promovira trajnostno, okolju prijazno, ekonomsko sprejemljivo in socialno pravično gospodarjenje – to pomeni, da število posekanih dreves nadomestimo z istim številom na novo posajenih. Ena izmed zavez v sklopu našega trajnostnega razvoja je tudi zaveza okolju, zato je vsa naša kartonska embalaža, ki jo uporabljamo pri proizvodnji naših izdelkov (transportni kartoni, kartončki za multipacke), iz FSC virov.

 

Pri Argeti tako z naravi prijazno embalažo na vseh področjih uresničujemo poslanstvo okolju prijazne blagovne znamke. In srčno verjamemo, da bomo skupaj z vami, ki podpirate naša prizadevanja, lahko še naprej ponosni na naše lepe in prostrane zelene gozdove.

Od besed
k dejanjem

Obljube so samo obljube, dokler jih ne izpolniš, pravijo. In s tem se popolnoma strinjamo. Mi nekatere svoje obljube uresničujemo na projektih, ki jih predstavljamo spodaj.

Od besed
k dejanjem

Obljube so samo obljube, dokler jih ne izpolniš, pravijo. In s tem se popolnoma strinjamo. Mi nekatere svoje obljube uresničujemo na projektih, ki jih predstavljamo spodaj.