Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Argeta je zlati sponzor programa Botrstvo v športu

Deli vsebino

Argeta je zavezana k trajnostnemu razvoju na več področjih: stalna izboljšava izdelkov, zmanjšanje vpliva na okolje in pomoč ter družbeno odgovorno ravnanje do družbe. Zato že več kot desetletje podpiramo in sponzoriramo različne profesionalne športnike – alpske smučarje, biatlonce, košarkarje, rokometaše in mlade kolesarje.

Poleg sponzorstev profesionalnih športnikov, ekip in reprezentanc pa delujemo tudi na področju podpore in razvoja športnega podmladka skozi različne akcije in programe, kot je Botrstvo v športu pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije in Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje. Argeta je prva med znamkami prehrambenih izdelkov, ki podpira program Botrstva v športu. Program Botrstvo v športu pomaga mladim športnikom iz socialno ogroženih okolij, ki nimajo sredstev za športno udejstvovanje, strokovno pomoč, treninge ali opremo. Argeta je prva med FMCG znamkami, ki je donirala – in to kar 30.000 €. V ta namen smo zagnali tudi akcijo Uspeh pride s trdim delom, kjer je del akcije tudi na družbenih omrežjih. Tu smo ljubiteljem Argete in športa ponudili možnost, da pokažejo svojo podporo in s tem še dodatno povečajo Argetino donacijo.

Argeta podpira tudi mlade mlade smučarje

»Verjamemo, da s skrbjo za mlade športnike iz socialno šibkejših okolij skrbimo za stalen prirast mladih športnih talentov in prispevamo k razvoju slovenskega profesionalnega športa, saj je slovenski šport in z njim tudi naši vrhunski športniki najboljši promotor naše države v tujini. Z vrhunskim športom in športniki si kot znamka delimo lastnosti, ki so zapisane v našem DNK – vztrajno delo, napredek in stalno stremenje k biti še boljši in najboljši. Mi smo jo povzeli kar s ključnikom #AlwaysBetter, s katerim bo Argeta vedno dobra podpora športu in športnikom,« je povedal Enzo Smrekar, podpredsednik uprave za delikatesne namaze, Donat Mg in internacionalizacijo v Atlantic Grupi.

Mladi športniki potrebujejo vzornike, saj v njih vidijo svoje športne sanje, zato so projekt kot ambasadorji podprli tudi številni vrhunski slovenski športniki: Štefan Hadalin, Meta Hrovat, Žan Kranjec, Jakov Fak in Rok Tršan. Ker je šport za mlade lepa priložnost za odmik iz nespodbudnih okolij in za uresničevanje svojih potencialov, bo Argeta tudi v prihodnje prisotna v številnih športnih arenah.

Več