Kuhanje s kostanji – The SpreadLOVE way - Argeta Kuhanje s kostanji – The SpreadLOVE way - Argeta Slovenia

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Kuhanje s kostanji – The SpreadLOVE way

Čas branja 2 min Deli vsebino

Za prijetno druženje s prijatelji v jesenskem času sta potrebni dve stvari: dobra volja in slasten prigrizek. Za jesensko obarvan slasten prigrizek ne potrebujemo veliko spretnosti, kuharskega znanja ali veliko časa, saj ga pripravimo mimogrede.

Glede na to, da je jesen eden izmed lepših in bolj prijetnih letnih časov za družinske pohode, smo se odločili za jesensko najbolj prepoznavno sestavino – kostanj. Že kuhan kostanj lahko kupimo v trgovini, veliko bolje pa je, če združimo prijetno s koristnim in se nabiranja kostanja lotimo na družinskem pohodu v gozdu. Po uspešnem prebijanju skozi goščavo in prihodu domov je treba kostanj samo še skuhati (kar traja približno eno uro) in dodati par okusnih sestavin za najboljši jesenski prigrizek.

V pršut ovit kostanj

Sestavine in postopek:

  • kokošji namaz Argeta,
  • izbrani krekerji,
  • kuhani kostanji,
  • pršut

 

Navodila za pripravo:
Kreker premažemo s kokošjim namazom in obložimo s celim kuhanim kostanjem, ki smo ga prej dobro ovili v rezino pršuta.

Če nam ostane še kaj kuhanega kostanja, ga lahko enostavno pretlačimo skupaj z nekaj Argetinega namaza v kremo, ki jo s pomočjo dresirne vrečke nabrizgamo na prepečenec ali sirni kreker. Kremo lahko uporabimo tudi za pomako z grisini.

Kostanj se odlično poda tudi h piščančjemu mesu. Ostankom pečenega piščančjega mesa lahko npr. dodamo malo Argeta namaza, nekaj kuhanega kostanja in vse skupaj zmeljemo v bogato kremo, ki jo spet lahko namažemo na krekerje, popečene kruhke ali prepečenec, nabrizgamo v slane košarice ali pa vanjo pomakamo grisine.

Nabrali smo kostanj, pregledali recept, sedaj pa moramo povabiti le še prijatelje. Edini trik tega recepta je, da ne smemo zamuditi jesenskega časa, bogatega s kostanjem.

Vabimo te, da z nami deliš svoje druženje s prijatelji in uporabo kostanja v receptu. Pri objavi na socialnih omrežjih uporabi ključnik #Argeta, najboljša objava pa si bo prislužila darilce. 😉

Več