SpreadLOVE z nečim zabavnim: SUDOKUJEM - Argeta SpreadLOVE z nečim zabavnim: SUDOKUJEM -

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

SpreadLOVE z nečim zabavnim: SUDOKUJEM

5 minut Deli vsebino

Za sudoku si že slišala, kajne? Najbrž si ga nekajkrat že reševala in se ob tem zabavala. Zato smo pripravili zabavno dejavnost za vso družino! Zvabi svoje otroke stran od računalnika, telefona ali televizije in jim pokaži, da je tudi analogno lahko zabavno.

Sudoku je edina uganka, za katero velja, da preprečuje razvoj Alzheimerjeve bolezni in depresije. Pravzaprav ima tudi številne druge koristne učinke na zdravje: izboljšuje spomin, povečuje sposobnost koncentracije, spodbuja logično razmišljanje, blaži občutek tesnobe in še veliko več. Sudoku je uganka, katere cilj je zapolniti kvadratno mrežo, običajno velikosti 9 × 9, pri čemer se številke ne smejo ponavljati. Pravila so zelo preprosta, reševanje pa te hitro zasvoji. Sudoku ima same pozitivne stranske učinke, zato se lahko takoj prepustiš svoji novi odvisnosti: brez skrbi pa to zabavno dejavnost lahko naučiš tudi svoje otroke!

Reševanje sudokuja ne vključuje nobene matematike. Nekateri sudokuji vsebujejo celo fotografije, črke ali simbole, kar je še posebej dobro za disleksične otroke in odrasle. Vse, kar potrebuješ, je svinčnik, mogoče radirka in sudoku. Zagotovo imaš doma vsaj nekaj svinčnikov, zato samo natisnite in skupaj začnite reševati sudokuje, ki smo jih pripravili zate in tvoje otroke.

Otroci doma radi počnejo kaj drugačnega in reševanje sudokuja je odličen način preživljanja nedeljskega popoldneva. Miselna vadba pa je lahko tudi utrujajoča, zato med reševanjem vedno imej pri roki kos kruha z namazom Argeta Junior, da ti ne pade koncentracija! Pošlji nam fotografijo, kako z otroki rešuješ sudoku, in morda boš prejela posebno nagrado!

Več