Ali resnično poznate Argetino zgodbo? - Argeta Slovenia

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Ali resnično poznate Argetino zgodbo?

Čas branja 2 min Deli vsebino

Leta 2018 je naša mesna pašteta osvojila naslov vodilne paštete v Evropi, toda ali veste, da se je vse začelo leta 1957 s proizvodnjo jušnih koncentratov, narejenih iz kokošjega mesa?

Da, leta 1957 smo se ukvarjali s proizvodnjo jušne kocke Argo. Le šest let pozneje je na slovenski obali, v Izoli, luč sveta ugledala naša prva pašteta. Čeprav še naslednjih 14 let ni dobila svojega imena, je bila prepoznavna po litografiranem zeleno-belem prtičku.

Mejniki? Da, tudi te imamo.

Uvedli smo porcijsko pakiranje in pašteti nadeli njeno današnje ime. Obdobje šestnajstih let so zaznamovali trije glavni mejniki.

  • 1972 – V tem letu smo uvedli novo pakiranje paštete v 35-gramskih aluminijastih posodicah, kar je bilo prvo tovrstno pakiranje v Jugoslaviji.
  • 1977 – Prvič se pojavi ime Argeta, ki izhaja iz besede Argo, in se začne uporabljati za kokošjo pašteto.
  • 1997 in 1998 – Po več kot 15 letih 35-gramsko pakiranje nadomesti 30-gramska pločevinka, kokošjo pašteto začnejo na palete pakirati roboti, 100-gramska pašteta pa je od takrat na voljo v pločevinkah z novim dizajnom.

Bistven je okus

Začeli smo s kokošjo pašteto, sledile so jetrna, goveja in puranja. Od leta 2000 stranke navdušuje raznolika paleta paštet Argeta. Podznamka Argeta Junior je z milejšim okusom in igrivim dizajnom namenjena otrokom. Argeta Light je odgovor na svetovne prehranske trende, tunina pašteta je Argeti pomagala vstopiti na trg ribjih namazov. Argeta je na voljo tudi v začinjeni različici, posebej za tiste s prefinjenimi brbončicami, in nadaljuje svojo pot z različnimi okusi.

Več