SpreadLOVE na zabavan način: SUDOKU - Argeta Serbia

Kako bismo obezbedili pravilan rad veb-sajta i poboljšali vaše iskustvo, koristimo sledeće kolačiće: neophodne, analitičke i marketinške. Klikom na “prilagođavanje postavki” možete da upravljate njima. Molimo Vas da posetite Politiku kolačića, za više informacija o tome kako i zašto se koriste kolačići na ovom sajtu.

SpreadLOVE na zabavan način: SUDOKU

5 minuta Podeli

Već si čula za sudoku, zar ne? Verovatno si ga već i rešavala nekoliko puta i svidelo ti se. Zato smo pripremili zabavnu aktivnost za celu tvoju porodicu! Skloni decu od računara, telefona ili televizora i pokaži im da i analogno može da bude super.

Sudoku je zapravo jedina igra – slagalica koja se smatra dobrim načinom za sprečavanje Alchajmerove bolesti i depresije. Ova igra zapravo ima brojne zdravstvene prednosti: poboljšava memoriju, povećava sposobnost koncentracije, podstiče logičko razmišljanje, smanjuje napetost i mnogo više od toga. Sudoku je zapravo mreža kvadrata 9 x 9 koju treba da popuniš brojevima, ali tako da se ne ponavljaju. Igra se lako uči i veoma je zarazna. Sudoku ima samo pozitivne strane, pa zato možeš odmah da se zaraziš: uključi i svoju decu u zabavu, nema tu ničeg lošeg!

Rešavanje sudoku slagalica ne zahteva matematičke veštine. Ponekad sudoku slagalice mogu da koriste slike, slova ili simbole, što je posebno zgodno za disleksičnu decu i odrasle. Sve što ti treba je olovka, možda gumica i sudoku slagalica. Sigurni smo da imaš nekoliko olovaka u kući, zato odštampaj slagalice koje smo pripremili za tebe i tvoju decu i bacite se na rešavanje.

Deca vole kada se nešto drugačije desi kod kuće, a sudoku je odličan način da se provede sat vremena subotnjeg poslepodneva. Vežbe za mozak takođe mogu da zamaraju, pa se zato pobrini da pored bude spremno parče hleba sa namazom Argeta Junior da deci ne pobegne koncentracija! Pošalji nam sliku svoje dece kako rešavaju sudoku i možda osvojiš posebnu nagradu!

 

Više o