Tegla puna dobrih sastojaka - Argeta Serbia

Kako bismo obezbedili pravilan rad veb-sajta i poboljšali vaše iskustvo, koristimo sledeće kolačiće: neophodne, analitičke i marketinške. Klikom na “prilagođavanje postavki” možete da upravljate njima. Molimo Vas da posetite Politiku kolačića, za više informacija o tome kako i zašto se koriste kolačići na ovom sajtu.

Tegla puna dobrih sastojaka

VREME ČITANJA 4 min Podeli

„Nezdrav način ishrane poput bureka, pizza, roštiljskog mesa, kroasana sadrži visoki udeo zasićenih masti, soli i vrlo malo hranjivih sastojaka, što dugoročno dovodi do gojaznosti, kardiovaskularnih bolesti i drugih stanja. Nakon takvog, energetski bogatog i nutritivno lošeg obroka koji jako opterećuje naše telo, osećamo se umorno, pospano i bez volje za radom. S druge strane, zdrav obrok s više povrća pomoći će nam da se osećamo bolje i vitalnije te puni energije. “

diplomirana dijetetičarka Tanja Čresnovar

BRZI OBROK KOJI NE ŠTETI ZDRAVLJU

Sigurno je i vas glad uhvatila u trenutku kada ni frižider ni kuhinja, pogotovo ona domaća, nisu bili u blizini. U takvim se situacijama često odlučujemo posetiti najbližu pekaru ili fast food kiosk.

Iako su nas učili da brzi obroci nisu najbolji izbor, teško im je odoleti zbog njihove privlačnosti i ugodnog ukusa koji veseli naša čula. U potrazi za brzim obrokom koji ne šteti vašem zdravlju, prirodna tegla s povrćem zvuči kao odlična ideja, zar ne? Zašto je ona odličan izbor za zdravi snack, pitali smo i diplomiranu dijetetičarku Tanju Čresnovar.

EKSPERIMENTIŠETE LI? ŠTA KAŽETE NA KOMBINACIJU CRNIH MASLINA I LEBLEBIJA?

Rado ćemo vam pomoći oko sjajnih ideja i pravilnih odabira u trenucima kad vam je potrebna nova snaga. Argeta je za tu priliku kreirala odlične Hummuse. Tri različita ukusa koja vas svakoga dana mogu odvesti u neki, sasvim drugi svet. Namazi su punog ukusa, zanimljive teksture i odličan izvor vlakana. Ako ne znate šta ćete jesti za užinu u narednim danima, savetujemo vam da probate omiljene Argeta Hummuse koji mogu nadomestiti celi obrok.

„Znate li da boja povrća otkriva njihove hranjive sastojke i zaštitna svojstva? Tamno zeleno povrće bogato je gvožđem, kalcijumom i vitaminom K, a narandžasta boja povrća govori da se u njemu nalazi beta-karoten, koji između ostalog, štiti naše oči i obnavlja našu kožu. Temelj zdrave ishrane svakako je raznolika i uravnotežena ishrana. Raznolikošću hrane i duginim bojama na tanjiru pružamo svom telu sve hranjive sastojke koji su mu potrebni za nesmetano funkcionisanje. Pored belančevina, nezasićenih masti, vitamina i minerala važni su i visokokvalitetni ugljeni hidrati, uključujući dijetalna vlakna. Oni produžuju sitost, poboljšavaju probavu, jačaju imunološki sastav, snižavaju šećer i masnoću u krvi. “

diplomirana dijetetičarka Tanja Čresnovar

TO ŠTO JE U FRIŽIDERU, NE ZNAČI DA JE SVEŽE

Argeta Hummuse ne možete pronaći u frižideru, zato ih nemojte tamo ni tražiti, samo će vam poslati hladno… Iako većina ljudi veruje da su proizvodi u frižideru bolji, svežiji i bez konzervansa, to nije uvek slučaj. Argeta Hummuseako ćete pronaći na redovnoj polici, gde svojim živopisnim nijansama stvaraju raznobojnu pozadinu. Ali bez brige. Iako nisu u frižideru, ne sadrže konzervanse, već limunov sok za trajnost. Hummuse smo postavili na redovne police jer uvek razmišljamo izvan okvira – u njima možete uživati ​​u bilo kad i bilo gde, na sobnoj ili na niskoj tempreraturi.

„Očuvanjem hrane usporavamo razvoj mikroorganizama, sprečavajući kvarljivost hrane i povećavajući njenu stabilnost. Konzervansi, koji se nalaze na većini polica, proizvode se industrijski i klasifikuju se kao aditivi. Alternativa industrijski proizvedenim konzervansima su prirodni sastojci poput limunovog soka koji je bogat vitaminom C. Njegova prisutnost čuva svežinu, boju i druga osetljiva svojstva proizvoda.”

diplomirana dijetetičarka Tanja Čresnovar

HUMMUSI SU BEZ, PA BUDITE I VI

Bez? Bez čega? Bez briga, to je sigurno! Argeta Hummuse odlikuje oznaka »BEZ«. Ona garantuje da namazi ne sadrže konzervanse, pojačivače ukusa, veštačke boje i gluten. Potpun su prirodan i jednostavan obrok koji se odlikuje pažljivo biranim sastojcima. Napravljeni su na bazi leblebije i raznih kombinacija povrća, od crnih maslina do crvene paprike. Pronađite svoj omiljeni ukus već danas i uživajte u nečem drugačijem tokom sledećeg obroka.

„Čitajući deklaraciju na hrani, potrošač se informiše, identifikuje i bira odgovarajuću hranu. Sve naznake na deklaraciji daje proizvođač. Važne informacije su sastojci i prehrambena vrednost hrane. Mnogo puta ispod sastojaka čitamo duge redove manje ili više razumljivih reči i E-jeva koji ne donose ništa pozitivno za naše zdravlje. Stoga biramo proizvode koji se sastoje od osnovnih namirnica i bez dodatnih aditiva. Argeta Hummusi takođe su bez glutena pa u njima mogu uživati i osobe s alergijom ili intolerancijom na gluten kao i osobe sa celijakijom.«

diplomirana dijetetičarka Tanja Čresnovar

Više o