Kako bismo obezbedili pravilan rad veb-sajta i poboljšali vaše iskustvo, koristimo sledeće kolačiće: neophodne, analitičke i marketinške. Klikom na “prilagođavanje postavki” možete da upravljate njima. Molimo Vas da posetite Politiku kolačića, za više informacija o tome kako i zašto se koriste kolačići na ovom sajtu.

Život je ukusan koliko ga takvim napravimo.

Vreme čitanja 4 min Podeli

Diplomirana nutricionistkinja otkriva zašto bi trebalo da uživamo u ribljim proizvodima u ishrani bar dva puta nedeljno i zašto su Argeta riblji namazi tako dobri.

Evo činjenice sa kojom uglavnom svi možemo da se poistovetimo – kada zima nestane i prolećno sunce počne sve da nas greje, polako počinjemo da osećamo potrebu za lakšom hranom. I mnogo puta, riba se smatra laganom hranom. Što je, u stvari, istina.

Za ovaj članak pozvali smo diplomiranu nutricionistkinju Tanju Črešnovar iz Slovenije, da nam kaže više o važnosti riblje prehrane i njenim prednostima. Ona kaže da “riba zauzima sve važnije mesto u ljudskoj ishrani, jer ima izvrsnu kombinaciju raznih vitalnih hranljivih sastojaka i mnogih pozitivnih efekata na naše zdravlje”.

Kao hrana koja se lako vari, riba osigurava telu visokokvalitetne proteine, vitamine i minerale. Kombinacija vitamina D, kalcijuma i fosfora u našem telu čini naše kosti jačim. Delovanje joda, selena i cinka brine se o hormonima štitne žlezde.

Dobra vrsta masti.

Riba ima vrlo povoljan sastav masti. Sadrže vrlo malo štetnih ili zasićenih masnih kiselina i bogate su omega-3 masnim kiselinama, koje naše telo ne može samo da proizvede, pa ih je potrebno osigurati kroz ishranu. Ove esencijalne masne kiseline ključne su u gotovo svakom razdoblju života, a većina ih se nalazi u ribama.

Na primer, ove masne kiseline utiču na pravilan razvoj fetusa tokom trudnoće, optimalan rast i razvoj u detinjstvu i adolescenciji. U odraslom dobu i starosti, ove masti održavaju zdravlje srca, moždane funkcije, i bolji vid.

Argeta riblji namazi.

Ovde u Argeti takođe volimo da pravimo riblje namaze. Pripremamo ih od pažljivo odabranih i najdelikatnijih fileta Žutorepe tune, sardine ili lososa. Začinjeni prirodnim začinima i sa nekoliko kapi najboljih biljnih ulja, Argeta riblji namazi su ukusan, nežan i super mazivi mali obrok koji vam je uvek pri ruci.

Ipak, kako znamo da neki ljubitelji Argete poste nekoliko puta godišnje, pripremili smo im nešto posebno – Argeta Posni namaz. Ukusni riblji namaz napravljen bez mlečnih dodataka.

Naravno, kao i svaki Argeta proizvod, riblji namazi takođe slede našu formulu BEZ, koja pruža sve naše proizvode izrađene bez konzervansa, veštačkih pojačivača arome, veštačkih boja, palminog ulja i glutena.

Stoga, umesto da svakodnevno jedete meso, u prehranu jednom ili dvaput nedeljno uključite ribu poput lososa, tune, sardine, skuše, pastrmke ili proizvoda od njih. Kombinujte ih sa povrćem, celim žitaricama ili proizvodima od žitarica i sezonskim začinima kako biste osigurali bolju iskoristivost hranljivih sastojaka.

Sve Argeta riblje namaze otkrijte ovde:  link.

Više o